6-8
DES.
Pont de la Constitució: La Marina Baixa
6.30
Auditori
*** Exigent

ENCARREGAT
Pep Pastor


PREUS PER PERSONA
-


TERMINI D'INSCRIPCIÓ
-


DISTÀNCIA
-


ASCENS ACUMULAT
-


DESCENS ACUMULAT
-


TEMPS EFECTIU DE MARXA
-


DESCRIPCIÓ

DESEMBRE 06-08 / PONT DE LA CONSTITUCIÓ / 6:30 h – PEPE PASTOR ★★★ (Exigent)

 

LA MARINA BAIXA.

 

Divendres 06: La serra de Bèrnia.

La primera part de la ruta discorre per una senda en bon estat i pràcticament plana fins a arribar a la font de Cabanes, on poder refrescar-nos. Després, ja de pujada anem pegats a parets immenses de pedra, fins a arribar al Forat de Bernia, un espectacular túnel natural que ens obligara a passar ajupits fins a arribar a una gran volta d'on s'albira unes vistes privilegiades d'Altea i la Marina Baixa. Després d'uns 50 minuts i després d'haver-hi passat un tram de pedres soltes (tartera) ens trobarem amb un fort que va manar construir Felip II per a defensar-se dels moriscos. A partir d’ací començarem a descendir fins a arribar al punt de partida. Allotjament a mitja pensió a l’hotel Miramar Playa.

 

Dissabte 07: El Puig Campana.

La muntanya màgica de Finestrat, és el cim mes alta d'Alacant. Una mola calcària de 1410 m d'altura amb la seua llegenda del tall de Roldan.

Recorregut circular del Puig Campana (PR-CV-289) i ascensió al cim. Comença en la font del Molí, pujant per la pista asfaltada fins passar el pont sobre la séquia i localitzar el pal de ruta del PR-CV-289. La sendera envolta el Puig Campana per l'oest fins a arribar al coll del Pouet.

Des del coll, per la sendera botànica, pujada per la cara nord fins al cim del Puig Campana.

Baixada per la mateixa sendera de tornada al coll del Pouet. Es pot vore el pou nevera de l'ombria del Puig Campana (a un parell de minuts de la ruta principal). Abans d'arribar al coll del Pouet, desviament per la dreta per la senda de la font de la Solsida, per a reprendre la volta del Puig Campana. La senda envolta la cara sud-est de la muntanya per a tornar a la font del Molí.

Si es puja al cim la dificultat és de quatre estels (fatigosa).

 

Diumenge 08: La Catedral del senderisme.

La Catedral del Senderisme es troba a la Vall de Laguar, pròxima a la població de Fleix. Per aquest tortuós congost del barranc de l'Infern, discorre una de les rutes de senderisme més singulars d’Alacant, la sendera PR-CV-147, més coneguda amb el sobrenom de “Catedral del Senderisme”. Rep aquest nom pels més de 6.800 escalons excavats en els seus vessants pels antics mossàrabs, que salven les pujades i baixades de la ruta.

Al acabar, viatge de tornada a Castelló.

 

DATA LÍMIT D’INSCRIPCIÓ: DIVENDRES 29 DE NOVEMBRE.

 

 

DATA

DESEMBRE 06-08 ★★★

LLOC / TRANSPORT

Auditori / Autobús.

DISTÀNCIA

11,4 km / 15 km / 14,6 km

ASCENS ACUMULAT

634 m / 1180 m / 816 m

DESCENS ACUMULAT

634 m / 1500 m / 816 m

TEMPS EFECTIU

4:30 h / 6:00 h / 5:45 h

PREU

150 €.