21-22
SET.
Excursió clclista
7
Auditori
** Moderat

ENCARREGAT
Pili Rucio - Paco Ripollés


PREUS PER PERSONA
-


TERMINI D'INSCRIPCIÓ
-


DISTÀNCIA
-


ASCENS ACUMULAT
-


DESCENS ACUMULAT
-


TEMPS EFECTIU DE MARXA
-


DESCRIPCIÓ

SETEMBRE 21-22 / CAP DE SETMANA / 7 h – Pili Rucio i Paco Ripollés ★★ (Moderada)

 

EXCURSIÓ CICLISTA: VIES VERDES DE LA SERRA D’ALCARAZ I DEL NOROESTE.

 

 

Dissabte 21: Via Verda de la Serra d’Alcaraz.

El ferrocarril que havia d'unir les localitats de Baeza (Jaén) i Utiel (València), que mai va arribar a acabar-se, estava cridat a recórrer múltiples i molt diferents territoris.

El seu recorregut ens porta a solcar primer la plana albacetenya, un terreny homogeni i agrícola, i després ens submergeix en la conca del riu Jardín, espai de trànsit cap a un terreny abrupte i feréstec com és el del Santuari de Cortes, acomodat en la serra d'Alcaraz, fent escala a El Jardín. Amb aquest final la Via Verda es confirma com a camí de peregrinació i vial no motoritzat per a arribar des d'Albacete a la naturalesa de la serra d'Alcaraz i la monumentalitat de l'homònima vila.

Allotjament i desdejuni al B&B Hotel Albacete.

 

Diumenge 22: Via Verda del Noroeste.

La Via Verda del Noroeste de la Regió de Múrcia reviu l'antic traçat ferri que unia la capital de la Regió, Murcia, amb la capital del nordoest murcià, Caravaca de la Cruz. Hui és un llarg camí natural amb ànima pelegrina (i moltes estacions recuperades com a albergs) ple de contrastos.

La ruta part de la monumental capital murciana, es xopa amb l'horta que rega el Segura i pelegrina per paratges lunars o badlands seguint el riu Mula. Després de la travessia pel desert, ja en les terres altes del nord-oest, l'ànim es complau amb les verdes pinedes i ametlers que emmarquen pobles amb molt d'encant, per a finalment aconseguir la meta, o el cel, a la ciutat santa de la Vera Cruz: Caravaca.

 

 

DATA LÍMIT D’INSCRIPCIÓ: DIVENDRES 13 DE SETEMBRE

 

 

DATA

SETEMBRE 21-22 ★★

LLOC / TRANSPORT

Auditori / Furgoneta

DISTÀNCIA

75 km / 78 km

ASCENS ACUMULAT

130 m / 300 m

DESCENS ACUMULAT

440 m / 850 m

TEMPS EFECTIU DE MARXA

5:00 h / 5:00 h

PREU

110 €